Νέα  | 30/11/2023

Εγκρίσεις χρηματοδότησης κινηματογραφικών σχεδίων στο πρόγραμμα ΒΑΣΙΚΟ: DEVELOPMENT — Α’ Περίοδος 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) στη συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου 2023 επικύρωσε την απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Παραγωγής για τη χρηματοδότηση είκοσι εφτά (27) κινηματογραφικών σχεδίων, με συνολικό ποσό 1.319.000 €, στο πλαίσιο του Βασικού Προγράμματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Παραγωγής για τα στάδια:  ΒΑΣΙΚΟ – ΓΡΑΦΗ, ΒΑΣΙΚΟ – DEVELOPMENT, ΒΑΣΙΚΟ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ του Κανονισμού Προγραμμάτων Χρηματοδότησης Κινηματογραφικών Σχεδίων και Έργων του ΕΚΚ. Αναφορικά με το στάδιο του Προγράμματος ΒΑΣΙΚΟ – ΓΡΑΦΗ την περίοδο αυτή χρηματοδοτήθηκε διπλάσιος αριθμός προτάσεων συγγραφής σεναρίων. Η απόφαση αυτή εναρμονίζεται με τη βούληση του Δ.Σ για ενδυνάμωση της αναζήτησης νέων ιδεών-τάσεων στο ελληνικό σινεμά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Στο στάδιο του Προγράμματος  ΒΑΣΙΚΟ – DEVELOPMENT, κατά την Α’ Περίοδο υποβολών με καταληκτική ημερομηνία 30.06.2023, υποβλήθηκαν εννέα (9) επιλέξιμα προς αξιολόγηση σχέδια, από τα οποία εγκρίθηκε χρηματοδότηση συνολικού ποσού 50.000 € για τα παρακάτω πέντε (5):

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΟΥΛΗ (ντοκιμαντέρ)
“Στην προσπάθειά της να λύσει το αίνιγμα που λέγεται Ευρώπη, μία ερευνήτρια παθιασμένη με την Ιστορία και την Γεωγραφία, ανασυνθέτει το ταξίδι του αρχαίου Έλληνα ναυτικού Πυθέα, από την Μασσαλία έως τα πέρατα του κόσμου και την μυστηριώδη χώρα «Θούλη».”
Σενάριο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ
Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ
Παραγωγή: LAIKA PRODUCTIONS
Ποσό έγκρισης: 10.000 €

ΑΡΜΗ (μυθοπλασία)
“Ένας άνδρας ταξιδεύει σε ένα απομονωμένο νησί μέσα στο καταχείμωνο, για να αναζητήσει τις ρίζες του. Θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους φόβους του και τα μυστικά που κρύβουν οι κάτοικοι του νησιού.”
Σενάριο: ΘΑΝΟΣ ΚΕΡΜΙΤΣΗΣ
Σκηνοθεσία: ΘΑΝΟΣ ΚΕΡΜΙΤΣΗΣ
Παραγωγή: AbFab PRODUCTIONS
Ποσό έγκρισης: 10.000 €

ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ (ντοκιμαντέρ)
“Τρεις φίλοι θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές σε μια ερωτική περιπέτεια, όσο παράλληλα κάνουν πρόβες για μια θεατρική παράσταση, με θέμα τον έρωτα.”
Σενάριο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΛΕΤΑΣ
Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΛΕΤΑΣ
Παραγωγή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΛΕΤΑΣ
Ποσό έγκρισης: 10.000 €

Η ΧΕΛΩΝΑ ΠΟΥ ΚΡΥΦΑΚΟΥΓΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ (μυθοπλασία)
“Το ονειρικό ταξίδι της Άννας (14) και της φίλης της Ραμόνα, σε μια Ευρώπη που δοκιμάζει τις αξίες της.”
Σενάριο: ΚΛΕΩΝΗ ΦΛΕΣΣΑ, ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ
Σκηνοθεσία: ΚΛΕΩΝΗ ΦΛΕΣΣΑ
Παραγωγή: BAD CROWD
Ποσό έγκρισης: 10.000 €

Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (ντοκιμαντέρ)
“Ένα πορτραίτο του θρυλικού 89χρονου κλαριντζή Πετρολούκα Χαλκιά, μέσα από την τελευταία περιοδεία της ζωής του, μαζί με τον μαθητή του, Βασίλη Κωστή. Ένας ύμνος στην ζωογόνο δύναμη της μουσικής.”
Σενάριο: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
Σκηνοθεσία: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
Παραγωγή: AORI FILMS
Ποσό έγκρισης: 10.000 €