Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το «Πρόγραμμα ενίσχυσης για τη δημιουργία αντιγράφων κινηματογραφικών έργων για άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης- Ταινίες με Προσβασιμότητα», που υλοποιείται μέσω ΤΑΑ

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προσκαλεί ενδιαφερόμενους/ες να υποβάλουν προτάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Next Generation EU», Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «ΕΛΛΑΔΑ 2.0». ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 4.6 Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας «Αξιοποίηση της τέχνης ως συνταγογραφούμενης θεραπείας για την προαγωγή της κοινωνικής συνοχής και ενεργοποίηση της “ασημένιας οικονομίας”». ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Sub.1.1.5 Πρόγραμμα ενίσχυσης για τη δημιουργία αντιγράφων κινηματογραφικών έργων για άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης, “Ταινίες με προσβασιμότητα”». ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: «Πρόγραμμα ενίσχυσης για τη δημιουργία αντιγράφων κινηματογραφικών έργων για άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης, «Ταινίες με προσβασιμότητα».
Δικαίωμα υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα έχουν παραγωγοί ή διανομείς, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με έδρα ή παράρτημα στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο οικείο Επιμελητήριο και δεν εξαρτώνται από επιχειρήσεις ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων, κρατικές ή ιδιωτικές.
Η παρούσα πρόσκληση αναφέρεται σε παραγωγές διανομής που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν από το β ΄εξάμηνο του 2024 έως και 31.12.2025. Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία έναρξης του χρόνου υλοποίησης του έργου εκλαμβάνεται η ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Έγκρισης των σχεδίων.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες παραγωγοί ή διανομείς θα πρέπει να υποβάλουν την πρότασή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης στην ιστοσελίδα www.gfc.gr σε μία από τις δύο (2) προβλεπόμενες περιόδους, όπως αναφέρονται παρακάτω και μέχρι εξαντλήσεως του συνολικού προϋπολογισμού.

Ημερομηνίες υποβολής
Α’ περίοδος έως 20/09/2024
Β’ περίοδος έως 28/02/2025

Στον ακόλουθο σύνδεσμο οι ενδιαφερόμενοι/ες θα βρουν το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης με τα παραρτήματά της