Πρόσκληση συμμετοχής στο RotterdamLab για ανερχόμενους/ες παραγωγούς κινηματογραφικών έργων

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το IFFR Pro, απευθύνει πρόσκληση σε νέους/νέες επαγγελματίες παραγωγούς κινηματογραφικών έργων να συμμετάσχουν στο Rotterdam Lab 2024 που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ.

Το Rotterdam Lab, το οποίο φιλοξενεί κάθε χρόνο περισσότερους από 70 παραγωγούς από όλο τον κόσμο, είναι ένα πενθήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του CineMart (IFFR co-production market) και προσφέρει την ευκαιρία σε ανερχόμενους/ες παραγωγούς να καλλιεργήσουν το δίκτυο επαφών τους, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες χρήσιμες για την διασύνδεσή τους στην παγκόσμια αγορά του κινηματογράφου και να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις σε τομείς όπως η χρηματοδότηση, η ανάπτυξη, οι συμπαραγωγές, το post production, οι πωλήσεις και η διανομή ενός σχεδίου.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής προσφέρει σε μία/έναν παραγωγό την ευκαιρία να λάβει μέρος στο πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 27 – 31 Ιανουαρίου 2024, καλύπτοντας:

  • το κόστος συμμετοχής στο Rotterdam Lab
  • διαμονή πέντε ημερών σε ξενοδοχείο στο Ρότερνταμ
  • διαπίστευση για το CineMart (η διαπίστευση επιτρέπει στον/ην συμμετέχοντα/ουσα να παρευρεθεί σε όλες τις προβολές και εκδηλώσεις της αγοράς)

Σημείωση: τα έξοδα μετακίνησης βαρύνουν τον/την συμμετέχοντα/ουσα.

Δεκτές γίνονται αιτήσεις παραγωγών που είτε έχουν δική τους εταιρεία παραγωγής είτε εργάζονται ως (junior) producers σε εταιρείες παραγωγής. Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να έχουν credit παραγωγού σε τουλάχιστον δύο ταινίες  μικρού μήκους ή/και έως δύο ταινίες μεγάλου μήκους. Οι υποψήφιοι/ες, με την αίτησή τους, δεσμεύονται για την φυσική τους παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 12/11/2023 στο email info@gfc.gr με κοινοποίηση στο email production@gfc.gr  με την ένδειξη “Rotterdam Lab 2024 – (Oνοματεπώνυμο Υποψηφιότητας)”  και θα πρέπει να συνοδεύονται από τα παρακάτω στην αγγλική γλώσσα:

  • αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
  • φιλμογραφία
  • προφίλ εταιρείας παραγωγής
  • συνοδευτική επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (letter of motivation) – έως μία σελίδα
  • συστατική επιστολή  

Aναμένουμε τις υποψηφιότητές σας!