Featured image for “To CINEDU στο 4ο Fest of Fests”

Νέα  | 29/05/2024

To CINEDU στο 4ο Fest of Fests

Η Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία – CINEDU του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), συμμετείχε στην 4η συνάντηση Fest of Fests, με θέμα την Generation Alpha. Το Fest of Fests διεξάγεται για τέταρτη χρονιά, με στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου συνέργειας για την εκπαίδευση της νέας γενιάς θεατών, σε συνεργασία με κορυφαίους επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς φορείς παγκοσμίως, που ασχολούνται με τα οπτικοακουστικά μέσα.

Το CINEDU βρέθηκε στην πρώτη από τις τέσσερις υβριδικές συναντήσεις της φετινής διοργάνωσης, στις 28 Μαΐου, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι φεστιβάλ νεανικού κινηματογράφου, αλλά και προσωπικότητες της κινηματογραφικής εκπαίδευσης και θεσμικών φορέων. Ο Ηλίας Τασόπουλος, υπεύθυνος λειτουργίας της πλατφόρμας, παρουσίασε το CINEDU, με αναφορά στους στόχους του προγράμματος, τη δομή της πλατφόρμας και τα περιεχόμενα αυτής, ενώ παρουσίασε τα αξιοσημείωτα στοιχεία από το πρώτο έτος αξιοποίησης της πλατφόρμας από τα σχολεία της χώρας. Τη σκυτάλη πήρε η Θεοδώρα Μαλλιαρού, Επιμελήτρια Σχολικών Προβολών, η οποία πραγματοποίησε ζωντανή περιήγηση στο περιβάλλον της πλατφόρμας για τους συμμετέχοντες, που είχαν τη δυνατότητα να δουν τον κατάλογο των ταινιών και το εκτεταμένο συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό.

Το CINEDU είναι μια εθνικής εμβέλειας πλατφόρμα streaming ταινιών με έναν πλούσιο κατάλογο έργων και εκπαιδευτικού υλικού προσαρμοσμένο στις ανάγκες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. To έργο «Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία» συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

  • Δείτε εδώ το τηλεοπτικό σποτ του CINEDU, το οποίο μεταδίδεται καθημερινά από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας
  • Περιηγηθείτε στην πλατφόρμα εδώ
  • Ακολουθήστε το CINEDU στο Facebook & στο Instagram
Εικόνα που περιέχει κείμενο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα