Νέα  | 29/03/2024

Προεγκρίσεις χρηματοδότησης κινηματογραφικών σχεδίων στο πρόγραμμα ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ – Β’ Περίοδος 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στη συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου 2024 επικύρωσε την απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Παραγωγής για χρηματοδότηση κινηματογραφικών σχεδίων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ και MICRO – BUDGET με το ποσό των 311.000 € για τα δύο αυτά Προγράμματα. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αφορούν προτάσεις που υποβλήθηκαν κατά την Β’ περίοδο υποβολών, με καταληκτική ημερομηνία 30.11.2023, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων αυτών.  
Στο πρόγραμμα ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ υποβλήθηκαν συνολικά εβδομήντα τέσσερα (74) σχέδια, από τα οποία τα εξήντα οκτώ (68) ήταν επιλέξιμα για αξιολόγηση. Επικυρώθηκε προέγκριση χρηματοδότησης συνολικού ποσού 231.000 € για τα παρακάτω δέκα (10):

WING CLIPPER (ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ)
«Η νεαρή σύζυγος και μητέρα Stardust ασφυκτιά μέσα στο καλογυαλισμένο πλαίσιο μιας τέλειας κοινωνίας αλά Barbie. Μέσα από όνειρα και φαντασιώσεις, οδηγείται σε ακραίες συμπεριφορές αναζητώντας τον πραγματικό της εαυτό, έξω από το χρυσό κλουβί της.»
Σενάριο – Σκηνοθεσία:  ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΛΙΛΗ
Παραγωγή: ΤΖΙΒΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΟΝ
Ποσό χρηματοδότησης: 28.500 €

ΑΓΡΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)
«Ένας έμπειρος δάσκαλος οδήγησης, οπλισμένος με μαύρο χιούμορ και ένα φωτογραφικό αρχείο τροχαίων ατυχημάτων, καθοδηγεί αρχάριους οδηγούς στο κολαστήριο της αθηναϊκής ασφάλτου, όπου κάθε στροφή αποκαλύπτει τη σκληρή πραγματικότητα του δρόμου.»
Σενάριο: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΗΤΣΑΚΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΥΔΡΑΙΟΣ
Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΗΤΣΑΚΗ
Παραγωγή: FLP ATHENS AMKE
Ποσό χρηματοδότησης: 13.000 €

Η ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ (ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ)
«Ελληνική ύπαιθρος. Δύο οικογένειες. Μια βελανιδιά. Το δέντρο καθορίζει τα σύνορα των δύο οικοπέδων τους και γίνεται η αφορμή για το ξέσπασμα ενός κωμικοτραγικού πολέμου, με απρόσμενες απώλειες.»
Σενάριο – Σκηνοθεσία: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ
Παραγωγή: LAIKA PRODUCTIONS EE
Ποσό χρηματοδότησης: 28.500 €

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ (ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ)
«Κάθε βράδυ, δυο εργάτες κλείνουν το εργοστάσιο ανακύκλωσης στο οποίο δουλεύουν, μιλώντας για το σύμπαν. Απόψε είναι η τελευταία τους βάρδια μαζί.»
Σενάριο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Σκηνοθεσία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Παραγωγή: MARNI FILMS ΜΟΝ ΕΠΕ
Ποσό χρηματοδότησης: 18.000 €

ΙΣΘΜΟΣ* (ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ)
«Το road trip με μηχανή ενός ζευγαριού στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Χρησιμοποιώντας μία συσκευή ενδοεπικοινωνίας, συνδέονται και αποσυνδέονται μεταξύ τους, και με το τοπίο γύρω τους.»
Σενάριο: ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΔΥΛΑΤΟΥ, ΑΝΘΗ ΚΟΥΓΙΑ
Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΔΥΛΑΤΟΥ
Παραγωγή: VISITORS AMKE
Ποσό χρηματοδότησης: 13.000 €

ΛΟΥΔΙΑΣ (ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ)
«Τα ήρεμα νερά του ποταμού Λουδία διαταράσσονται από έναν απρόσμενο επισκέπτη. Ο μικρός Μηνάς μαγεμένος από τον τοπικό θρύλο, αναζητά εμμονικά το μυστηριώδες πλάσμα που σκορπά τον φόβο και τον τρόμο στην μικρή ταβέρνα.»
Σενάριο: ΑΥΡΗΛΙΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
Σκηνοθεσία: ΑΚΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ
Παραγωγή: –
Ποσό χρηματοδότησης: 25.000 €

ΝΕΚΡΟ ΒΑΡΟΣ (ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ, ANIMATION)
«Μία άυπνη, ανήσυχη κι αδρανής μαμά παλεύει με το αέναο βάρος των σκέψεων της σε έναν ανάλαφρο κόσμο. Όταν έρχεται αντιμέτωπη με τις τύψεις της, η ισορροπία της φύσης επανέρχεται.»
Σενάριο – Σκηνοθεσία: ΕΙΡΗΝΗ ΒΙΑΝΕΛΛΗ
Παραγωγή: ΚΑΡΝΑΒΑΣ-ΚΟΝΤΟΒΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΕΠΕ (HERETIC)
Ποσό χρηματοδότησης: 25.000 €

Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ 1789 (ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ)
«Ένας άρρωστος – καλλιτέχνης βρίσκεται ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου στο οποίο σταδιακά προσαρτώνται αντικείμενα της “θεραπείας” του. Με τη βοήθεια της οικογένειας του θα εργαστεί σκληρά και θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο έργο τέχνης που έφτιαξε ποτέ: το θάνατό του.»
Σενάριο – Σκηνοθεσία: ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΟΥ
Παραγωγή: MELANCHOLY STAR GREECE I.K.E
Ποσό χρηματοδότησης: 23.000 €

ΟΙ ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΔΕ ΓΕΛΑΝΕ ΠΟΤΕ (ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ)
«Όταν ένας κουλοχέρης βγει ξαφνικά εκτός λειτουργίας στο καζίνο της Πάρνηθας, οι ζωές τριών αγνώστων θα μπλεχτούν με αναπάντεχες για όλους συνέπειες. Το επόμενο πρωί, οι ζωές τους θα έχουν αλλάξει για πάντα.»
Σενάριο – Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Παραγωγή: –
Ποσό χρηματοδότησης: 28.500 €

ΠΑΤΡΙΣ (ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ)
«Μια ομάδα νεοναζί οργανώνει την αναπαράσταση της μάχης του Μαραθώνα τοποθετώντας στο ρόλο των Περσών, Σύριους πρόσφυγες.»
Σενάριο – Σκηνοθεσία: ΗΛΙΑΣ ΔΟΥΛΗΣ
Παραγωγή: –
Ποσό χρηματοδότησης: 28.500 €