Νέα  | 29/03/2024

Εγκρίσεις χρηματοδότησης κινηματογραφικών σχεδίων στο πρόγραμμα MICRO – BUDGET – Β’ Περίοδος 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στη συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου 2024 επικύρωσε την απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Παραγωγής για χρηματοδότηση κινηματογραφικών σχεδίων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ και MICRO – BUDGET με το ποσό των 311.000 € για τα δύο αυτά Προγράμματα. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αφορούν προτάσεις που υποβλήθηκαν κατά την Β’ περίοδο υποβολών, με καταληκτική ημερομηνία 30.11.2023, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων αυτών.
Στο πρόγραμμα MICRO-BUDGET υποβλήθηκαν συνολικά είκοσι (20) επιλέξιμα προς αξιολόγηση κινηματογραφικά σχέδια: δεκατρία (13) σχέδια μικρού μήκους εκ των οποίων δέκα (10) μυθοπλασίας και τρία (3) ντοκιμαντέρ, και επτά (7) σχέδια μεγάλου μήκους, εκ των οποίων τρία (3) μυθοπλασίας τέσσερα (4) ντοκιμαντέρ. Επικυρώθηκε έγκριση χρηματοδότησης συνολικού ποσού 80.000 € για τις παρακάτω επτά (7) προτάσεις:

ΚΟΡΟΡΟΣ (ντοκιμαντέρ, μεγάλου μήκους)
«Η ζωή μιας οικογένειας Ρομά μετά τη δολοφονία του παιδιού τους από την αστυνομία. Από τον αγώνα για να αποδοθεί δικαιοσύνη μέχρι τις εκδηλώσεις του πένθους που καθιστούν τον νεκρό παρόντα ανάμεσα στους ζωντανούς.»
Σενάριο – Σκηνοθεσία: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΡΑΣΣΟΣ
Παραγωγή: ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΡΩΤΑ
Ποσό χρηματοδότησης: 20.000 €

ΣΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ντοκιμαντέρ, μεγάλου μήκους)
«Ένα προσωπικό ταξίδι αρχαίας σοφίας και αναζήτησης, από την Ελλάδα και το ιερό νησί της Δήλου μέχρι τον Αμαζόνιο με τη μορφή ενός λυρικού περιβαλλοντικού ντοκιμαντέρ.»
Σενάριο-Σκηνοθεσία: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ
Παραγωγή: ΔΑΦΝΗ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
Ποσό χρηματοδότησης: 20.000 €

MULTI FAMILY GARAGE SALE (μυθοπλασία, μικρού μήκους)
«Με αφορμή τη δημιουργία ενός παιδικού animation, τρία αδέλφια καλούνται να αντιμετωπίσουν την υπενθύμιση πως η ενηλικίωση απέχει παρασάγγας.»
Σενάριο – Σκηνοθεσία: ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΙΜΧΑ
Παραγωγή: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΡΟΧΙΔΗΣ
Ποσό χρηματοδότησης: 8.000 €

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ (μυθοπλασία, μικρού μήκους)
«Ένας μοναχικός άνδρας, όντας προσκολλημένος στο παρελθόν και αδυνατώντας να ζήσει το παρόν και να προχωρήσει στο μέλλον, περνάει τη νύχτα με μία γυναίκα. Μόνο που η γυναίκα αυτή είναι νεκρή.»
Σενάριο- Σκηνοθεσία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
Παραγωγή: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
Ποσό χρηματοδότησης: 8.000 €

ΚΥΚΝΟΣ (μυθοπλασία, μικρού μήκους)
«Τι κοινό έχουν ο ΚΥΚΝΟΣ, ο ΑΕΤΟΣ, ο ΓΕΡΟΣ και ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ; Πρέπει να συνυπάρξουν. Τέσσερα γύψινα αγάλματα φιλοσοφούν για τη ζωή και τη βαρεμάρα περιμένοντας το μοναδικό καθημερινό θέαμα. Τον μηχανάκια με τις περίτεχνες σούζες.»
Σενάριο – Σκηνοθεσία: ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΑΚΟΥ
Παραγωγή: ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΑΚΟΥ (MERRICAT FILMS)
Ποσό χρηματοδότησης: 8.000 €

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ (μυθοπλασία, μικρού μήκους)
«Τι είναι πιο δύσκολο; Να είσαι δέντρο σε αυτόν το σκληρό κόσμο ή να είσαι άνθρωπος;»
Σενάριο – Σκηνοθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ
Παραγωγή: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ
Ποσό χρηματοδότησης: 8.000 €

ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ (ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους)
«Για να καταλάβει τι σημαίνει το όνειρό του, ο Πάνος επιστρέφει στην αρχή. Κάθε Καθαρά Δευτέρα πετάει χαρταετό με τον πατέρα του. Ένα τρυφερό, ψυχαναλυτικό ντοκιμαντέρ για την σχέση ενός πατέρα με τον γιο του, που ετοιμάζεται να γίνει πατέρας.»
Σενάριο – Σκηνοθεσία: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ
Παραγωγή: AORI FILMS MIKE
Ποσό χρηματοδότησης: 8.000 €