Νέα  | 20/09/2023

Δύο γυναίκες τα νέα πρόσωπα στο στελεχικό δυναμικό του ΕΚΚ

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου καλωσορίζει τις κυρίες Ζωή Κανδύλα και Γιάννα Σαρρή στο στελεχικό δυναμικό του, σε δύο νευραλγικές διευθύνσεις του. Μετά τη δημοσίευση του διορισμού τους στο σχετικό ΦΕΚ, η πρώτη αναλαμβάνει επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Παραγωγής και η δεύτερη επικεφαλής της Διεύθυνσης Προώθησης Hellas Film.

Η Ζωή Κανδύλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση στον Πολιτισμό και Πολιτιστική Διαχείριση και κατόπιν ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κινηματογραφική και Οπτικοακουστική Παραγωγή στο πανεπιστήμιο Royal Holloway, University of London, στο Λονδίνο. Εργάστηκε για παραπάνω από μία δεκαετία στο Λονδίνο, στην διανομή οπτικοακουστικών έργων, στο τμήμα Χρηματοδότης του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου και στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με την εκπροσώπηση καλλιτεχνικών συντελεστών σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Η Γιάννα Σαρρή αποφοίτησε το 1999 από το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι με πτυχίο σε Σπουδές Επικοινωνίας και Κινηματογράφου και το 2000 απέκτησε το Master από το Πανεπιστήμιο του City σε Σπουδές Διαχείρισης και Επικοινωνίας στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2000 ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία παραγωγής Kino. Το 2003 άρχισε η συνεργασία της με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) και με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ΦΝΘ) στο τμήμα Διεθνούς Προγράμματος. Το 2010 ανέλαβε επικεφαλής της Αγοράς του ΦΚΘ και του ΦΝΘ όπου παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022. Το 2016 ορίστηκε επικεφαλής Προγράμματος στο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Από τον Οκτώβριο του 2022 άρχισε την επαγγελματική της πορεία ως ανεξάρτητη σύμβουλος σε κινηματογραφικά project και ως tutor για κινηματογραφικά μάρκετ. Τον Μάρτιο του 2023 εγκαινιάστηκε η συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, για το οποίο και δημιούργησε το Short Film Hub.

Στη Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών παραμένει επικεφαλής ο κύριος Πέτρος Μάης μετά την ανανέωση της θητείας του.