Νέα  | 07/09/2022

Νέα Αντιπρόεδρος και νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ

Η κυρία Μαρία Καλλιμάνη ανέλαβε τα καθήκοντά της στη θέση της Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) μετά τη δημοσίευση του διορισμού της στο ΦΕΚ, αντικαθιστώντας την κυρία Ελένη Χανδρινού για το υπόλοιπο της θητείας της. Η αντικατάσταση αυτή υπήρξε αναγκαία λόγω των καθηκόντων που αναλαμβάνει η κυρία Χανδρινού στο πλαίσιο του Eurimages. 

Παράλληλα, ο κύριος Θεόδωρος Κουτσαύτης ανέλαβε τα καθήκοντά του ως μέλος του Δ.Σ του ΕΚΚ μετά τη δημοσίευση του διορισμού του στο ίδιο ΦΕΚ, αντικαθιστώντας την κυρία Καλλιμάνη για το υπόλοιπο της θητείας της. 

Σύντομο βιογραφικό του Θεόδωρου Κουτσαύτη

Ο κύριος Κουτσαύτης σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο στο Universite Sorbonne Nouvelle -Paris III. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές έρευνας στον κινηματογράφo (Master 1 στο Universite Paris 1 -Panteon Sorbonne γύρω από την αισθητική, την ανάλυση και τη δημιουργία) αλλά και στην τηλεόραση και στα νέα ψηφιακά μέσα. (Master 2 Pro στο ίδιο πανεπιστήμιο). Είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Ανάμεσα στους σταθμούς της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του ήταν αυτοί του υπευθύνου ψηφιακού περιεχομένου στο Champs-Elysees Film Festival και του συνιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου στην επαγγελματική πλατφόρμα Paper to Film. Από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι σήμερα είναι Ακόλουθος για τα Οπτικοακουστικά Μέσα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και διευθυντής του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.