Featured image for “Το ΕΚΚ βρίσκεται στο Φεστιβάλ του Ανεσί στηρίζοντας το ελληνικό animation”

Φεστιβάλ  | 13/06/2023

Το ΕΚΚ βρίσκεται στο Φεστιβάλ του Ανεσί στηρίζοντας το ελληνικό animation

Το ελληνικό animation έχει δυναμική παρουσία και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, στο Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινηματογράφου του Ανεσί, του μεγαλύτερου και σημαντικότερου για τα κινούμενα σχέδια φεστιβάλ διεθνώς. Με το σύνθημα Greece Animated και με συνολικά 30 συμμετοχές, η επίσημη ελληνική αποστολή βρίσκεται στις γαλλικές Άλπεις, με πρωτοβουλία της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων, για να παρουσιάσει την εγχώρια παραγωγή και τους δημιουργούς της  στο παγκόσμιο κοινό -σε περισσότερους από 13.200 διαπιστευμένους επαγγελματίες του animation από 106 χώρες  και σε περισσότερες από 800 εταιρείες του κλάδου.

Το ΕΚΚ, αντιλαμβανόμενο τη δυναμική την οποία έχει αποκτήσει το ελληνικό animation, χάριν του ταλέντου και της εξωστρέφειας των δημιουργών , αλλά και τον ρόλο του είδους αυτού στην ανάπτυξη της κινηματογραφίας μας και ευρύτερα του οπτικοακουστικού στην Ελλάδα, βρίσκεται στο Ανεσί, στηρίζοντας ενεργά την ελληνική αποστολή. Η παρουσία του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του, Μάρκου Χολέβα, και του μέλους του Δ.Σ, Θοδωρή Κουτσαύτη, στο Ελληνικό Περίπτερο στην Αγορά του Φεστιβάλ (MIFA), είναι ενδεικτική της πρόθεσης του ΕΚΚ να ενισχύσει το animation. Στο Ανεσί, το ΕΚΚ ενώνει και φέτος τις δυνάμεις του με την ΑΣΙΦΑ και το ΕΚΟΜΕ.

Στο Ελληνικό Περίπτερο συμμετέχουν 15 διαπιστευμένοι επαγγελματίες ενώ προβάλλονται σε στοχευμένο κοινό πάνω από 83 δημιουργικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με το animation στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν 30 συνολικά έργα, είτε ολοκληρωμένα είτε σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα:

  • Δύο (2) μεγάλου μήκους ταινίες, μία (1) ολοκληρωμένη κι ένα (1) σχέδιο παραγωγής.
  • Δεκαεπτά (17) μικρού μήκους ταινίες από τις οποίες οι 14 είναι ολοκληρωμένες. Δύο (2) από τα έργα αυτά είναι ιστορικά ντοκιμαντέρ. Σημειωτέον δε ότι  η ταινία «Το Νησί της Ζέβρας» / «Zebras Island», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κωστόπουλου, είναι ανάμεσα στα τρία (3) επιλεγμένα προγράμματα μικρού μήκους από το πρόγραμμα Meet the Producers του Φεστιβάλ.
  • Έξι (6)  σειρές για την τηλεόραση -ανάμεσά σου και η σειρά «ΓΕΓΟΝΕ μέσα στο Μουσείο», δημιουργία της Βάσιας Χατζηγιαννάκη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ζιόγκα και σε παραγωγή της ΕΡΤ, η οποία έχει συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.
  • Τέσσερα (4) commissioned films. Ανάμεσά και το «WWF & A Flammable Planet» που διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ.
  • Στο πλαίσιο των δράσεων και των προβολών της Αγοράς ξεχωρίζει το πρόγραμμα Fresh Greek Animation με βραβευμένα animation που χρηματοδοτήθηκαν από το ΥΠΠΟΑ, μέσω του ΕΚΚ, στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Covid-19.

Image

Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Ανεσί

11 Ιουνίου — 17 Ιουνίου 2023

Ανεσί, Γαλλία