Νέα  | 02/05/2024

Ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΚΚ σχετικά με τις εγκρίσεις και προεγκρίσεις της Β’ περιόδου 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) ανακοινώνει ότι οι εγκρίσεις και προεγκρίσεις της Β’ περιόδου του 2023 θα ανακοινωθούν από τον νέο φορέα, Creative Greece.

Δεδομένης της μη έγκρισης του υποβληθέντος μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2025 – 2028 και της μη θεσμοθέτησης της επαναφοράς του ειδικού φόρου επί του εισιτηρίου, η χρηματοδότηση περιορισμένων και σε κάθε περίπτωση ελάχιστων σε σχέση με τα επτά σχέδια που εγκρίνονταν κατά μέσο όρο τις τελευταίες πέντε περιόδους, θα αποτελούσε μονόδρομο για το ΕΚΚ.

Η πολιτική της παρούσας διοίκησης για την ενίσχυση του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία υλοποιήθηκε χάρη και στη στήριξη της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη, μέσω εκτάκτων επιχορηγήσεων, έχει επιτρέψει τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό κινηματογράφο να συνεχίσει να μετέχει στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και να αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, εξασφαλίζοντας την σταθερή ελάχιστη απαραίτητη επιλεκτική χρηματοδότηση. 

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του νέου φορέα Creative Greece, επιδιώκεται όπως δηλώθηκε επανειλημμένα, ο φορέας να διαθέτει αυξημένους πόρους για τα επιλεκτικά προγράμματα. Το νέο αυτό πλαίσιο, ευελπιστούμε ότι θα προσφέρει καλύτερη δυνατότητα εγκρίσεων και ιδιαίτερα προεγκρίσεων, τόσο σε αυτήν την περίοδο, όσο και στις επόμενες, διαθέτοντας περισσότερα χρήματα. 

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής (ΔΑΠ) του ΕΚΚ έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθέντων σχεδίων, ώστε η διοίκηση του νέου φορέα να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.