Νέα  | 26/05/2023

Εγκρίσεις σχεδίων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ: DEVELOPMENT — Β’ περίοδος 2022

Το Δ.Σ. του ΕΚΚ στη συνεδρίαση της 26ης Μαΐου 2023 ενέκρινε τη χρηματοδότηση δεκατεσσάρων (14) κινηματογραφικών σχεδίων, με συνολικό ποσό 87.000 €, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Παραγωγής ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ – ΓΡΑΦΗ και  ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ – DEVELOPMENT του Κανονισμού Προγραμμάτων Χρηματοδότησης Κινηματογραφικών Σχεδίων και Έργων του ΕΚΚ.

Στο Πρόγραμμα ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ: DEVELOPMENT, κατά την Β’ Περίοδο υποβολών με καταληκτική ημερομηνία 31.01.2023, υποβλήθηκαν οκτώ (8) επιλέξιμα προς αξιολόγηση σχέδια, από τα οποία εγκρίθηκε χρηματοδότηση συνολικού ποσού 40.000 € για τα παρακάτω τέσσερα (4):

BOYOS (μυθοπλασία)
“Με την μάνα τους νεκρή και τον πατέρα τους εξαφανισμένο, δέκα νεαρά αδέρφια προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από μια πολλαπλή τελετή ενηλικίωσης που τους φέρνει αντιμέτωπους με την τάξη και τους κανόνες.”
Σενάριο: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ, ΘΩΜΑΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ
Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ
Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε. ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΕΝΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
Ποσό έγκρισης: 10.000 €

ΑΓΡΑΦΗ ΓΗ (ντοκιμαντέρ)
“Την ώρα που η κατασκευή αιολικών σταθμών αλλοιώνει το τοπίο των Αγράφων, μια νέα γενιά προσπαθεί να πείσει τους ηλικιωμένους να αντιδράσουν και μαζί να διαμορφώσουν ένα νέο όραμα για τον τόπο τους.”
Σενάριο: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΛΑΤΣΙΟΥ
Σκηνοθεσία: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΛΑΤΣΙΟΥ
Παραγωγή: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΙΩΓΑΣ (RAWDOCS)
Ποσό έγκρισης: 10.000 €

ΑΓΡΥΠΝΙΑ (μυθοπλασία)
“Απόψε η Φαίη δεν θα κοιμηθεί. Όχι μόνο για να πενθήσει τον αγαπημένο της θείο αλλά και για να περάσει απότομα στην ενηλικίωσή της. ”
Σενάριο: ΘΕΛΓΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΓΚΑΛΑΚΗΣ
Σκηνοθεσία: ΘΕΛΓΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ
Παραγωγή: ΠΕΤΡΑΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ (TOPSPOT)
Ποσό έγκρισης: 10.000 €

ΚΟΝΤΡΑΠΟΥΝΤΟ (ντοκιμαντέρ)
“Η ταινία παρακολουθεί την ανήσυχη ζωή και τις πνευματικές αναζητήσεις του Βασίλη- ενός νέου, δυναμικού και κοινωνικά ενεργού underground hip-hop μουσικού”
Σενάριο: ΦΑΝΗ ΜΠΗΤΟΥ
Σκηνοθεσία: ΦΑΝΗ ΜΠΗΤΟΥ
Παραγωγή: ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ECTYPE FILMS)
Ποσό έγκρισης: 10.000 €