Featured image for “Το See Cinema Network στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης”

Νέα  | 12/11/2022

Το See Cinema Network στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε το Κινηματογραφικό Δίκτυο Νοτιοανατολικής Ευρώπης See Cinema Network, μέλος του οποίου είναι και η Ελλάδα μέσω του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Σημειωτέον δε ότι εκτελεστική γραμματέας του είναι η Άννα Κασιμάτη, από το γραφείο MEDIA που εδρεύει στο ΕΚΚ. Το See Cinema Network πραγματοποίησε την ετήσια  τακτική Γενική Συνέλευσή του, στην οποία επιλέχθηκαν προς χρηματοδότηση επτά (7) κινηματογραφικά σχέδια μυθοπλασίας μεγάλου μήκους,  ανάμεσά τους είναι και το ελληνικό «Glory B» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου (παραγωγός του είναι η Φανή Σκαρτούλη). Τα υπόλοιπα σχέδια που επιλέχθηκαν είναι: «Waterdrop» (Αλβανία), «Gizem» (Κύπρος), «Return to the Mountain» (Κόσοβο), «Jugoslava» (Μαυροβούνιο), «17» (Βόρεια Μακεδονία), «Ink Wash» (Ρουμανία).

Το ΕΚΚ εκπροσωπήθηκε στη συνέλευση του δικτύου από τη Γενική Διευθύντριά του Αθηνά Καρτάλου. Στη συνέλευση συμμετείχε και ο απερχόμεντος εκτελεστικός γραμματέας Γιάννης Ηλιόπουλος, στέλεχος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης του ΕΚΚ. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των χωρών: Αλβανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Ρουμανία.

Το See Cinema Network ιδρύθηκε το 2000 με πρωτοβουλία του ΕΚΚ και από το 2003 χρηματοδοτεί την ανάπτυξη κινηματογραφικών σχεδίων από τις χώρες μέλη του. Η συνεργασία τους για τη διεύρυνση και προώθηση των κινηματογραφιών τους, αλλά  και για την ανάπτυξη μηχανισμών χρηματοδότησης των συμπαραγωγών συνιστούν τον βασικό στρατηγικό σκοπό του δικτύου αυτού.