Νέα  | 11/10/2022

Προεγκρίσεις σχεδίων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ — Α’ περίοδος 2022

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο Πρόγραμμα ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Παραγωγής, κατά την Α περίοδο υποβολών με καταληκτική ημερομηνία 31.05.2022. Το ΕΚΚ, δεδομένης της οικονομικής δυνατότητάς του, εξάντλησε όλα τα περιθώρια αυξάνοντας, στο μέτρο του δυνατού, το συνολικό ποσό για προεγκρίσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, συγκριτικά με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το ίδιο πρόγραμμα τον Απρίλιο του 2022. Θεωρεί δε ότι η ουσιαστική στήριξη της ταινίας μικρού μήκους είναι εφικτή όταν εξασφαλίζει τον επαγγελματισμό και το όραμα των δημιουργών. Αυτό επιδιώκεται με χρηματοδοτήσεις που έχουν την μικρότερη δυνατόν απόκλιση από το αιτούμενο ποσό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υποβλήθηκαν συνολικά εβδομήντα τρία (73) σχέδια, από τα οποία τα εξήντα τρία (63) ήταν επιλέξιμα για αξιολόγηση. Αποφασίστηκε προέγκριση χρηματοδότησης συνολικού ποσού 212.000 € για τα παρακάτω οκτώ (8) σχέδια:

NEEDLES & PINS 
«Χαίρομαι πολύ που σε βρήκα. Παρόλο που τα πράγματα δεν διαρκούν για πάντα. Ναι, με κάποιο τρόπο ποτέ δεν διαρκούν πραγματικά για πάντα.»
Σενάριο: ΘΕΛΓΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ
Σκηνοθεσία: ΘΕΛΓΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ
Παραγωγή: ΠΕΤΡΑΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ (TOPSPOT)
Ποσό χρηματοδότησης: 23.000 €

PRIMAL MATTER 
«Η ρίζα από τον κομμένο κορμό του Δέντρου απλώνεται και τυλίγει μέσα της το τσεκούρι του Ξυλοκόπου. Μια καινούργια ανησυχία για τους ανθρώπους ξεκινά.»
Σενάριο: ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΜΑΡΓΑΡΑ
Σκηνοθεσία: ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΜΑΡΓΑΡΑ
Παραγωγή: ABFAB PRODUCTIONS 
Ποσό χρηματοδότησης: 30.000 €

ΑΡΚΟΥΔΟΤΡΥΠΑ 
«Μία πεζοπορία στο βουνό, μια μυστική αρκούδα, μια απρόσμενη προδοσία, και ένα καγκουρόπαρτο στο δάσος θα αλλάξουν για πάντα την σχέση της Αργυρούς με την κολλητή της.»
Σενάριο: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΥΣΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Σκηνοθεσία: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΥΣΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Παραγωγή: –
Ποσό χρηματοδότησης: 12.000 €

ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ 
«Στο τέλος της τουριστικής σαιζόν, μια οικογένεια Σουηδών καταλύει σε μια πανσιόν στην Γραμβούσα της Κρήτης διεκδικώντας από τους Έλληνες οικοδεσπότες μια αυθεντική εμπειρία πειρατικής βίας.»
Σενάριο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΤΖΙΔΗΣ
Σκηνοθεσία: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Παραγωγή: ΑΛΑΣΚΑ ΦΙΛΜΣ ΙΚΕ
Ποσό χρηματοδότησης: 35.000 €

ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ 
«Δύο προέφηβοι αθλητές του πινγκ πονγκ βρίσκουν μια πατρική φιγούρα στον ιδιόρρυθμο λαϊκό προπονητή τους, το καλοκαίρι του δημοψηφίσματος του 2015.»
Σενάριο: ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Σκηνοθεσία: ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Παραγωγή: POST ROOM 
Ποσό χρηματοδότησης: 30.000 €

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ 
«Ένας ανεμοστρόβιλος διασχίζει το αγρόκτημά ενός ζευγαριού μεσηλίκων. Την επόμενη μέρα μια τεράστια τρύπα άγνωστης προέλευσης εμφανίζεται στην αυλή τους.»
Σενάριο: TΟΜΑΣ ΚΟΥΝΣΤΛΕΡ, ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΠΑΤΡΑΜΑΝΗ
Σκηνοθεσία: TΟΜΑΣ ΚΟΥΝΣΤΛΕΡ
Παραγωγή: STUDIOBAUHAUS
Ποσό χρηματοδότησης: 35.000 €

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
«Ελληνική επαρχία, Μεγάλη Εβδομάδα του 1944. Η 7χρονη Αναστασία κάνει ό,τι μπορεί για να δωρίσει ένα λουλούδι σε έναν άγνωστο νεαρό αιχμάλωτο που έχει μεταφερθεί στις φυλακές απέναντι από το σπίτι της.»
Σενάριο: ΛΟΥΚΙΑ ΤΖΟΡΤΖΩΠΟΥΛΟΥ
Σκηνοθεσία: ΛΟΥΚΙΑ ΤΖΟΡΤΖΩΠΟΥΛΟΥ
Παραγωγή: GRUMPY GORILLA FILMS/ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΗΣ 
Ποσό χρηματοδότησης: 17.000 €

Η ΦΩΛΙΑ 
«Σε ένα διαμέρισμα που η πόρτα της αποθήκης είναι αδύνατον να ανοίξει, ένας νέος ένοικος περνάει την πρώτη του νύχτα.»
Σενάριο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΣΗΣ
Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΒΑΤΣΗΣ 
Παραγωγή: MOVING ROOSTER PRODUCTIONS
Ποσό χρηματοδότησης: 30.000 €