Νέα  | 23/11/2022

Εγκρίσεις σχεδίων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΒΑΣΙΚΟ: DEVELOPMENT — Α’ περίοδος 2022

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) λαμβάνοντας υπόψιν τον Χρηματοδοτικό Κανονισμό του, σύμφωνα με τον οποίο κάθε φορά οι εγκρίσεις και οι προεγκρίσεις εξαρτώνται από τις οικονομικές δυνατότητές του και τον αριθμό των προτάσεων που έχουν υποβληθεί, ανακοινώνει τα αποτελέσματα αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής, στα Προγράμματα ΒΑΣΙΚΟ και ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ και εγκρίνει τη χρηματοδότηση τριάντα τριών (33) κινηματογραφικών σχεδίων, με συνολικό ποσό 2.001.000 €.

Οφείλει δε να επισημάνει ότι η αποδοχή της ελληνικής ταινίας και η ενίσχυση της θέσης των Ελλήνων δημιουργών και παραγωγών στον ευρωπαϊκό χώρο, σε συνδυασμό με την ομαλοποίηση της λειτουργίας του ΕΚΚ, έχουν αυξήσει σημαντικά τη ροή των προτάσεων που υποβάλλονται. Δεδομένων των περιορισμένων οικονομικών πόρων του, δυστυχώς, το ΕΚΚ αδυνατεί να ανταποκριθεί όπως θα ήθελε στη δυναμική αυτή. 

Στο Πρόγραμμα ΒΑΣΙΚΟ – DEVELOPMENT, κατά την A Περίοδο υποβολών με καταληκτική ημερομηνία 30.6.2022, υποβλήθηκαν τρία (3) επιλέξιμα προς αξιολόγηση σχέδια, από τα οποία εγκρίθηκε χρηματοδότηση συνολικού ποσού 20.000 € για τα παρακάτω δύο (2):

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΕΡΙΚΗ ΑΓΕΛΑΔΑ (μυθοπλασία)
“Σε μια μικρή αγροτική κοινότητα, όπου δεν έχει γεννηθεί παιδί εδώ και οκτώ χρόνια, αρχίζουν να κυκλοφορούν φήμες ότι γυναίκες γεννούν ζώα, αντί ανθρώπων… Έχει έρθει το τέλος των ανθρώπων;”
Σενάριο: ΤΖΑΝΙΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΟΥ
Σκηνοθεσία: ΤΖΑΝΙΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΟΥ
Παραγωγή: ΚΑΡΝΑΒΑΣ-ΚΟΝΤΟΒΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.
Ποσό έγκρισης: 10.000 €

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ (ντοκιμαντέρ)
“Mια λίμνη, τρεις χώρες, μία συμφωνία. Η μαγνητική δύναμη της λίμνης φέρνει τα σύνορα σε μια ανεξήγητη σύζευξη, σε μια συμφωνία σχεδόν μουσική.”
Σενάριο: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΙΩΓΑΣ 
Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΙΩΓΑΣ
Παραγωγή: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΙΩΓΑΣ 
Ποσό έγκρισης: 10.000 €